welcome...
welcome... ...stranger
archief
23.10.20 - 27.03.21
Lucas Lenglet, Smári Róbertsson, Tim Breukers, Bastienne Kramer


Vier kunstenaars, die wonen en werken in Amsterdam, zetten op uitnodiging van Welcome Stranger de gevel van de eigen woning in als betekenisvolle ruimte en maken nieuw werk. Op vier plekken in de stad ontstaan hierdoor verschillende reflecties op openbaarheid en privacy, innerlijk en uiterlijk.

23.10 - 29.01.2021 Lucas Lenglet, Schaepmanstraat 91
'Schaepmanstraat - Kempenaerstraat', foto: Luuk Kramer

Lucas Lenglet bouwt in de Schaepmanstraat voort op eerdere werken met kooiconstructies. Hij plaatst rood gaas voor alle ramen van zijn hoekhuis en maakt van zijn eigen huis een kooi. Lenglet: 'Voor mij is het een stimulans om na te denken over welke positie ik in de gemeenschap waarin ik leeft inneem: in hoeverre wordt van mij verwacht dat ik meedoe, hoeveel van buitenaf sta ik toe en welke relatie ga ik aan met de ander?'.

20.11 - 29.01.2021 Smári Róbertsson, Zomerdijkstraat 22  
Smári Róbertsson gaat in op het verborgene en onbekende door het verkennen van de folklore, zoals het volksverhaal 'De Vader van de Achttien Elfen'. Als je vanaf de straat naar zijn atelier-woning kijkt, zie je een lange stok uit het raam steken. Aan de boom beneden vind je een tekst met de titel: 'Poking The Unknown With A Really Long Stick'. Zijn werk is een uitnodiging om de onderliggende drijfveren, waardesystemen en condities in de waarneming en in onszelf te onthullen.

Artist text: Poking the unknown

Twee performances opgenomen vanuit huis: 

nog te zien:
04.12 - 27.03.2021 Tim Breukers, Krugerplein
29.01 - 27.03.2021 Bastienne Kramer, Tweede Leeghwaterstraat 7 
...stranger