Krugerplein, november 2020. Foto Marc Driessen
Amsterdam
Vier kunstenaars, die wonen en werken in Amsterdam, zetten op uitnodiging van Welcome Stranger de gevel van de eigen woning in als betekenisvolle ruimte en maken nieuw werk. Op vier plekken in de stad ontstaan hierdoor verschillende reflecties op openbaarheid en privacy, innerlijk en uiterlijk.
23.10 - 23.01.2021 Lucas Lenglet, Schaepmanstraat 91 (verlengd)
20.11 - 23.01.2021 Smári Róbertsson, Zomerdijkstraat 22
04.12 - 27.03.2021 Tim Breukers, Krugerplein
23.01 - 27.03.2021 Bastienne Kramer, Tweede Leeghwaterstraat 7 (nieuwe data)
Voor de sculpturale ingreep van Tim Breukers op het Krugerplein vormen achtergelaten fietswielen en kettingsloten, snackbar het Snorretje en de Albert Heijn een sfeer. Zijn werk Centre Piece laat je ronddwalen over het plein voor zijn huis. Aanwijzingen vind je hier:
Meer over de bijdrage van Bastienne Kramer volgt binnenkort.
Volg ook INSTAGRAM voor updates over het programma.
Beluister hier de twee radio uitzendingen, 'the house as material' en 'poking through the window', die ingaan op de motivaties achter dit initiatief en het werk van de kunstenaars.
Deze editie van Welcome Stranger wordt genereus gesteund door het Mondriaanfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Gareth Nyandoro, 2020. Foto door Pascal Nampémanla Traoré
Dakar (Senegal)
Welk effect heeft persoonlijke identiteit en aanwezigheid in de wereld? Je buitenkant is publiek, maar wat zegt het over je binnenkant? Over wat eigen is en wat vreemd? In een privé woning midden in een woonwijk in Dakar hebben drie kunstenaars, Laye Kâ (SEN), Gareth Nyandoro (ZWE) en Tim Breukers (NL), in overleg met elkaar toegewerkt naar een ‘in situ-presentatie’ hierover. De tentoonstelling onder de titel Biti ak Biir (Wolof voor 'interieur' en 'exterieur') werd drukbezocht en was open voor publiek gelijktijdig met Partcours 2020 in de periode 8 december tot 8 januari 2021. Binnenkort zal een selectie van de werken die in Dakar zijn ontstaan te zien zijn in Amsterdam. Meer informatie hierover volgt.
Dit internationale project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.